A Szent János Kórházban akkora az orvoshiány, hogy az áprilisi ügyeleti beosztást se tudják megírni

Áldatlan állapotok.
Kapcsolódó cikkek

Annak ellenére, hogy több, másik kórházban dolgozó rezidens is felajánlotta, hogy segítséget nyújt a fővárosi Szent János Kórháznak a felnőttsebészeti ügyeletek ellátásában, az intézmény elutasította a külsős orvosokat, pedig áprilistól még nincs kész ügyeleti beosztás – tudta meg a Magyar Nemzet.

Megírtuk, sorra mondanak fel a rezidensek a Szent János Kórház felnőttsebészeti osztályán.

Döntésüket azzal indokolták, hogy

A lap azt írja, bár a kirobbant botrány után több orvos is úgy érezte, vállalná a pluszmunkát a betegek érdekében, és ezt szóban jelezték is, ettől a kórház elzárkózott, mert információik szerint az intézményen belül akarják rendezni a problémát.

Állítólag más osztályokról irányítanának át rezidenseket a 24 órás sebészeti ügyeletbe, hogy biztosítva legyen az ellátás. Az üres helyeket várhatóan olyan rezidensekkel töltik fel, akik egyébként nem a felnőttsebészeten dolgoznának.

Azok a sebészek egyébként, akik jelenleg is a János-kórházban dolgoznak, már januárban jelezték a vezetőségnek, hogy nagyon sokat kell ügyelniük a felmondások miatt, de megoldás még nem született. Az orvosok korábban két hetet adtak a kórháznak a helyzet rendezésére; ez letelt, de úgy látszik, még mindig nincs tartós, hosszú távú megoldás.

A kórház sebészeti osztályát jelenleg egy 68 éves főorvos irányítja, miközben hivatalosan osztályt csupán 65 éves korig lehetne vezetni.