A Jobbik tudja, hogy semmi esélye Zuglóban, ezért el sem indul

Az időközi önkormányzati választás nem tét nélküli, a közgyűlési többség múlik rajta a jobb- és a baloldal között.

Pedig még a Kétfarkú Kutya Párt is állít jelöltet, az LMP egy 22 éves fiatalt. Az időközi önkormányzati választás nem tét nélküli, a közgyűlési többség múlik rajta a jobb- és a baloldal között.

A baloldal közös jelöltet állít, mármint a DK, az MSZP és a Párbeszéd egyet, a helyi civilek és az Együtt egy másikat, de a Jobbik nem indul. Az Index megkérdezte Szabó Gábor pártigazgatót, miért nem.

Akicsi önkormányzati körzetben a Fidesz és a balliberális szivárványkoalíció ádáz maffiaharca kétesélyessé tette az emberek szemében ezt a küzdelmet, ezért a Jobbik komolyan vehető győzelmi esély nélkül nem akar nekik gyertyát tartani belső leszámolási harcukhoz. Ez idén már a második eset, hogy egy időközi választáson nem indul a Jobbik. Januárban a szentendrei választáson nem indítottak jelöltet. Szabó Gábor szerint a Jobbik a 2018-as országos győzelemre készül, és az országos kampány előkészítésére fordítja a legtöbb energiát. Emiatt már nem indulunk minden egyes időközi önkormányzati választáson, hanem alapos mérlegelés után választjuk ki azon településeket vagy körzeteket, ahol hivatalosan elindulunk.

Csak ott indulnak, ahol van esélyük.