A szülők véleményét is várja a kormány az iskolai buszos kirándulásokról

Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailben.

Az elmúlt napokban már több mint 10 ezren töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amely az iskolai buszos kirándulások feltételeinek lehetséges változtatásáról szól. Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailen, mert “szeretnénk minél több szülő véleményét megismerni” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden.

Három kérdésben várjuk a véleményeket: a külföldi többnapos, több országon áthaladó iskolai kirándulásoknál az éjszakai utazás korlátozásáról, a buszsofőrök egészségügyi alkalmassági és a gyermekeket szállító járművek műszaki alkalmassági követelményeinek lehetséges változtatásáról

– közölte az államtitkár.

Felidézte: a kormány a magyar diákok és tanárok halálával járó veronai busztragédia után döntött úgy, hogy párbeszédet indít az iskolai buszos kirándulásokról, mert azt szeretnék, hogy a veronai tragédiához hasonló esetek a jövőben ne legyenek.

A kormány az online konzultáció eredményeitől függően dönt arról, hogy kezdeményez-e szigorításokat. A kérdőívet március 20-ig lehet kitölteni ezen a honlapon.

(MTI)