Több mint száz rendőr lett rosszul, de továbbra is a CBA-alvállalkozótól rendelik a szendvicseket

A CBA L és F Kft. és az általa bevont alvállalkozó partner maradt a déli határon szolgáló rendőrök hideg élelemmel való ellátásában.
Kapcsolódó cikkek

A rendőrség a CBA egyik partnerével, a CBA L és F Kft.-vel szerződött a déli határon szolgáló rendőrök hideg élelmezésére – írja az mno.hu. Ez a cég vonta be azt a társaságot, aminek egyik üzemében még januárban baktériummal fertőzött felvágottat találtak. Az év elején 126 rendőr betegedett meg a magyar-szerb határon, a sajtó ételmérgezésről számolt be, de ezt hivatalosan akkor nem erősítették meg.

Hiába ez okozhatott tömeges megbetegedést a rendőröknél, a rendőrség nem bontotta fel a szerződését a CBA partnerével, a CBA L és F Kft. sem lépett, sőt, azt állították, hogy az alvállalkozó szendvicseiben nem találtak kórokozót. Viszont ez ellentmond a Nébih vizsgálatainak.

A Nébih a megbetegedések nyomán négy helyszínen ellenőrzött, 103 labormintát vettek. Kiderült az is, hogy az orosházi szendvicskészítő műhely és a szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhely illegálisan működött, így ezek tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették. Viszont a CBA L és F Kft. és az általa bevont alvállalkozó partner maradt a déli határon szolgáló rendőrök hideg élelemmel való ellátásában.

A cikk megjelenése után a CBA az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:

Nem jelenthető ki az (alvállalkozó) AMO Bt. által készített szendvicsekkel kapcsolatban, hogy azok fertőzöttek lettek volna, erre irányuló vizsgálat ugyanis nem történt. A vizsgálat során a Hungaro-Food 2009 Kft. által gyártott felvágottban találtak baktérium kórokozót, amellyel kapcsolatban sem a fővállalkozó, sem az alvállalkozó nem tehető felelőssé. A termék csomagolását a gyártó, vagy import termék esetében az első forgalomba hozó végzi és ő szavatol a benne lévő termék megfelelőségéért. Tényként állapítható meg, hogy az ellenőrzés alkalmával a felvágott minőségmegőrzési idejét rendben találták, a tárolási hőmérséklet is a szabályoknak megfelelő volt, amit az illetékes hatóság helyszíni jegyzőkönyve is bizonyít. Tényként állapítható meg az is, hogy nem nyert bizonyítást, hogy a megbetegedést mi okozta.

Címkék: rendőrségcba