Matolcsy szerint ez már tabu

Egy képviselő sem kérdezhet tőle bármit.

Szabó Tímea arról faggatta az MNB elnökét, nem gondolja-e úgy, hogy a közokirat-hamisítás gyanúja méltatlanná teszi tisztségére. A független képviselő arra hivatkozott, hogy a Magyar Narancs minap

egy olyan írásos bizonyítékot mutatott be, amely erősen megalapozza azt a gyanút, hogy Ön minisztersége idején közokirat -hamisítást követhetett el. (…) házassági szerződése nem más, mint közhiteles bizonyítéka annak, hogy minisztersége idején, strómanként használta feleségét az egyik jól jövedelmező cége esetében.

A Párbeszéd társelnöke szerint Matolcsy György nem először kompromittálódott, és ő nem tartja megnyugtatónak azt a választ sem, amit a jegybank elnöke arra adott, hogy

valóban ingyen vagy esetleg áron alul bérli/használja az Ön által felügyelt Unicredit Bank elnökének luxuslakását.

Ezért Szabó Tímea arra várt választ, hogy Matolcsy

1. Nem gondolja-e úgy, hogy a fenti ügyek méltatlanná teszik a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére?

2. Tudja-e érdemben cáfolni a Magyar Narancs információit?

3. Le kíván-e mondani azok után, hogy alapos gyanúja merül fel annak, hogy korábban közokirat-hamisítást követett el?

Matolcsy György azt válaszolta, hogy még egy országgyűlési képviselő sem intézhet bármilyen kérdést hozzá, mert

az Alaptörvény 7. cikk (1) bekezdése értelmében az országgyűlési képviselő kérdést a feladatkörébe tartozó ügyben intézhet az MNB elnökéhez.

Az MNB elnöke szerint magánélete részletei nem közügyek, de a kérdésben feltett vádaskodást cáfolja és a leghatározottabban visszautasítja.

Matolcsy György ezzel többet nem is foglalkozott, inkább hosszan sorolta, az MNB eredményeit, amelyek tükrében megállapítható, hogy az MNB elnöki tisztségére vonatkozó kérdései minden alapot nélkülöznek, vagyis ő nem méltatlan, nem mond le.