Marad a kemény tél: köd és -15 fok miatt adtak ki figyelmeztetést

Az ország felét felfalja az extrém hideg. Térképen mutatjuk az érintett megyéket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejezése szerint kedden az ország legnagyobb részén ismét borult, párás, foltokban ködös idő valószínű, de az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben lehetnek derült területek és időszakok is.

A ködben, illetve az alacsonyszintű felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megélénkülhet az északi szél. A csúcshőmérséklet -3 és -8 fok között valószínű. Késő estére általában -6 és -12 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés

A Dunántúlon csak helyenként, a Dunától keletre azonban nagyobb területen előforduló sűrű zúzmarás köd ma napközben csak lassan ritkul. A borult, ködös tájakon ónos szitálás, illetve hószállingózás előfordulhat. Az Északi-középhegység vastag hóval borított részein néhol -15 fok körül alakulhat a hőmérséklet a reggeli, kora délelőtti órákig.

A MET kedd éjfélig tartós, sűrű köd miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre, extrém hideg és sűrű köd miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre adott ki figyelmeztetést.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu
Címkék: időjárás