Riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Marad az extrém hideg és néhány helyen tartós, sűrű köd várható.
Kapcsolódó cikkek

Hófúvás miatt adott ki riasztást, elsőfokút, Kelet-Magyarország több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északkeleti országrészben az északi, északkeleti szélre érzékeny völgyekben az élénk, időnként erős szél helyenként hótorlaszokat emelhet.

Szerda éjfélig szintén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van öt megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok) a hófúvás miatt.

Csütörtökön az extrém hideg miatt négy megyére érvényes (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok) a veszélyjelzés. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint az északi megyékben, elsősorban az Északi-középhegység szélvédett, havas tájain, a Nyírség északi vidékein hajnalra -15 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Csütörtök estétől a hőmérséklet az Alföld északi és középső részén, valamint az Északi-középhegység szélvédett, havas tájain már -15 fok alá csökkenhet. A Dunántúl északi részén a hajnali, reggeli órákban foltokban sűrűbb köd képződhet, amelyből helyenként gyenge ónos szitálás vagy hószállingózás nem zárható ki.