Hipóval öntötte le a kislány fejét a felgyői nevelőanya

Felfüggesztett börtönre ítélték a nőt kiskorú veszélyeztetéséért és testi sértésért.

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek jogerősen egy felgyői nevelőanyát, a rá bízott kislány bántalmazásáért – számolt be a Délmagyarország.

A gyermek nagyanyja elmondta: a kislány ötéves volt, amikor elváltak a szülei. Apja két évvel később költözött össze egy másik nővel. Ezután a gyermek állandóan tele volt kék-zöld foltokkal, karmolásokkal, de sokáig senkinek nem mondta el, mi történik vele. Csak tizenegy éves korában tört meg, és mondta el, hogyan szidalmazta és bántalmazta a nevelőanyja. Elmondta: a nő teljes erőből orrba rúgta, úgy, hogy eltört az orra és két törölközőt összevérzett.

A rendőrség büntetőeljárást indított a nevelőanya ellen, a kislányt pedig nagymamájánál helyezték el Csongrádon.

A bíróságon a védőnő tanúvallomásában elmondta: a gyermek fejét többször hipóval öntötték le a tetű ellen, amitől csomókban hullott a haja, a fejbőre pedig olyan volt, mint egy bogár kitinpáncélja. A kislány pedig arról beszélt a bírónak a meghallgatásán, hogy úgy érezte, hajmosás közben a lavórba akarta fojtani a nevelőanyja, aki a nyakánál fogva is felemelte és a falhoz nyomta, és az is előfordult, hogy kirúgta alóla a széket, amikor evett. De megtörtént az is, hogy a nevelőanya a saját gyermekét uszította a kislányra.

Tavaly a Csongrádi Járásbíróság első fokon bűnösnek találta kiskorú veszélyeztetése és testi sértés bűntette miatt a nevelőanyát, amiért két év, három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki. A vádlott és védője fellebbezést jelentett be, a Szegedi Törvényszék azonban hétfőn másodfokon helyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, és a vádlott három évi pártfogó felügyeletét is elrendelte.