Holnap inkább másnaposkodjon, kint úgyis csak köd lesz meg hideg

Az ország egyes részein azért kisüt majd a nap is.

Nem baj, ha nem tervezett szabadtéri programot január elsejére, az időjárás ugyanis nem lesz felhőtlen. Az Időkép szerint újév első napján északon, északkeleten és helyenként a Fertő-tó környékén maradhat meg tartósan az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, máshol sok napsütésre van kilátás. Gyenge marad a légmozgás. Hajnalban -6, -14, délután a ködös, borongós tájakon -1, -5, a napos területeken 0, +4 fok várható. Jó hír azonban, hogy marad a frontmentes idő.

A Police.hu viszont arra figyelmeztet, hogy az autósok figyeljenek a sűrű ködre, ami vasárnap reggelre virradó éjszaka az ország északkeleti és északi felében nagyobb valószínűséggel képződhet, és ami  napközben több területen tartósabban megmaradhat. A ködös területeken hószállingózás, ónos ködszitálás sem zárható ki.

A ködfoltos útszakaszokon a látótávolság hirtelen lecsökkenhet, amely miatt érdemes a jármű sebességét már korábban csökkenteni. A korlátozott látási viszonyok között érdemes kisebb sebességgel, nagyobb követési távolságot tartva autózni. Ködös időben a vezetés is fárasztóbb, ezért idővel a sofőr reakcióképessége is csökkenhet.