Portiktól azt várják, hogy csicseregjen

A kormánylap szerint enyhíthetne büntetésén, ha baloldali politikusok ellen vallana.
Kapcsolódó cikkek

Megúszhatná a tényleges életfogytiglant Portik Tamás, ha együttműködne a hatóságokkal – írja a Magyar Idők. Emlékeztetnek: a Prisztás József megöletése miatt 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik rövidesen másodfokú bíróság elé áll az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Vádalkut ugyanakkor nem köthet, mert erre csak akkor van lehetőség, ha a saját ügyénél súlyosabb bűncselekmény bizonyítását segíti elő, a gyilkosságnál viszont nincs súlyosabb megítélésű ügy.

A kormánypárti lap szerint Portik többek között a Fenyő-gyilkosság megbízójáról, az alvilág szereplőinek küzdelmeiről, baloldali politikusok anyagi megsegítéséről, az 1998-as választásokat megelőző politikai indíttatású robbantásokról és arról is beszélhetne, hogy tud-e arról, milyen kapcsolatok voltak a szlovák és a magyar titkosszolgálatok között a 90-es években, és mi közük volt a magyarországi merényletekhez.

Az egykori vállalkozó ugyanakkor 2012-es elfogása óta kitartóan állítja, hogy a terhére rótt cselekményeket nem követte el, az ellene folyó eljárást politikai indíttatású leszámolásnak tartja, pereiben pedig szóba hozta, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek köszönheti, hogy eljárások folynak ellene.