Rokonoknak osztogatnak állást a Roma Önkormányzatnál

Akik ráadásul nem nagyon dolgoznak meg a pénzükért. Hatalmas az adósságuk, de még ez sem akadályozza meg őket pazarlásban.
Kapcsolódó cikkek

Képtelenség működtetni az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), ugyanis a szervezet alkalmazottai között nincsenek szakmailag alkalmas munkatársak, az álláshelyeket pedig olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek tevékenysége mögött nincs munka, írja a Magyar Nemzet. 

A lap birtokába került hangfelvétel szerint többek között erről beszélt a kisebbségi szervezet hivatalvezetője, Cserháti Tiborné az önkormányzat július végén tartott szakmai bizottsági ülésén.

Cserháti azt kifogásolta, hogy nem kapott engedélyt az átszervezésre, miközben óriási pazarlás folyik az ORÖ-nél. Elmondása szerint az sem ritka, hogy egyes képviselők bemennek hozzá és azt kérik, ismerősüknek adjon több fizetést.

Szerinte ezzel csak az a baj, hogy

nincs mögötte munka.

Hozzátette, hogy csupán két hozzáértő emberre lenne szüksége, de annyi sincs. Azt viszont már sikerült elérniük, hogy a dolgozók ne félmeztelenül menjenek be a munkahelyükre.

A pazarlásra a legjobb példa talán ez:

az ORÖ több mint félmilliárd forintot költött el fél év alatt, noha az éves teljes bevétele nem haladja meg az ötszázmillió forintot.

Miközben az ORÖ szeptembertől kezdett lízingelni egy Audi A4 S-line típusú autót a szervezet elnökének, Balogh Jánosnak. Az autóhoz sofőr is jár, a vezető havi 250 ezer forintot kap az önkormányzattól. A sofőr pedig Balogh veje.

Az ORÖ egyébként tele van adóssággal, a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába program miatt 1,6 milliárdot kellett visszafizetniük az Emminek, de az Albacomp is perlő őket egy 70 milliós tartozás miatt, mert nem fizettek ki 4500 táblagépet