Ha napsütésre vágyik jövő héten, van egy rossz hírünk

Borongós, esős idő lesz. Ja, és ráadásul hideg is.

Hétfőn eleinte változóan felhős lesz az ég, főleg északon többórás napsütéssel. Napközben aztán délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délutántól délen és nyugaton egyre többfelé várható eső. Az északkeleti szél délutántól megélénkül. Reggel 1 és 6, délután 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kevés napsütés dél körül valószínű. Főleg a hajnali, reggeli és a délutáni, esti órákban valószínű többfelé eső, záporeső. Az északi szél egyre nagyobb területen erősödik meg. 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szerda estig borult időre számíthatunk, sokfelé esővel. Az északnyugati szél erős, a nyugati és a középső tájakon viharos lesz. A csapadékos idő hatására mérsékelt lesz a felmelegedés: mindössze 10 fok körül alakulhat a maximum.

Csütörtökön napközben fokozatosan csökken a felhőzet, ezzel együtt csillapodik a szél is. Délután már kisüt a nap. 13-14 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők jelennek meg az égen, elsősorban délutántól fordulhat elő zápor. A megélénkülő délkeleti széllel pár fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe.

(Köpönyeg)