98%-os válasz, így alakítja át a kormányt Orbán

Megkérdezték, igaz-e, hogy lesznek személycserék.

 

Az atv.hu több forrásból is úgy tudta, a miniszterelnök hamarosan átalakítja a kormányt, ezért meg is kereste Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét, hogy milyen személycserék várhatók.

Melyik miniszterét/minisztereit cseréli le, és kikre, illetve mi áll a kormányátalakítás hátterében?

A helyettes államtitkár válasza.

Az október 2-i népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását. A 98 százalékos többség egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményeztük az Alaptörvény módosítását; ez 3,3 millió ember akaratán nyugszik. Több ez, mint bármilyen párt vagy pártszövetség szavazóbázisa a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad történetében. 98 százalék példátlanul erős akaratot tükröz, aminek érvényt kell szerezni. A kormány és a miniszterelnök most ezzel foglalkozik, ezért dolgozik.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy két miniszter sorsa bizonytalan, inog a földművelésügyi és az emberminiszter bársonyszéke is, de a többiek kihúzhatják akár a ciklus végéig is tárcájuk élén. A Figyelő a kabinet belső mozgásairól azt írta, Balog Zoltán egyértelműen az oktatás, illetve az egészségügy körüli kálváriák miatt került nehéz helyzetbe, Fazekas Sándort pedig már előzőleg is sok kritika érte.