A jogerős ítélet ellenére sem adja ki közérdekű adatait az V. kerületi önkormányzat

A Belváros most azzal próbálkozik, hogy fellebbezést nyújt be a Kúriához, de ettől még nyilvánosságra kellene hozni a lakásgazdálkodási adatokat, mert az ítélet jogerős.
Kapcsolódó cikkek

2015-ben Udvarhelyi Tessza aktivista kérdéseket tett fel a budapesti önkormányzatoknak a lakásgazdálkodási adataikról. Ezekre az V. és a IV. kivételével mindegyik kerület válaszolt. A Belváros és Újpest önkormányzata ellen ezért pert indítottak, és a bíróság első- és másodfokon is elrendelte az adatok kiadását.

A IV.kerület ennek megfelelően eleget is tett a felszólításnak, a Belváros viszont továbbra sem hajlandó az adatok kiadására.

Most azzal próbálkoznak, hogy fellebbezést nyújtottak be a Kúriához, mert az önkormányzat szerint az ellenük hozott ítéletek jogsértőek voltak.

Az aktivisták azt mondják, miután a másodfokú ítélet már jogerős, ezért felesleges megvárni a Kúria döntését, az adatokat már most nyilvánosságra kell hozni. Ez nem történt meg, ezért feljelentést tettek az V. kerületi önkormányzat ellen, amiért nem hajlandó végrehajtani egy jogerős ítéletet.

(Utcajogasz.blog, 444)