Baseballütővel és késsel esett egymásnak két társaság Siófokon

Az egyik, fiatalkorú gyanúsított még az intézkedő rendőr nyomozóra is rátámadt.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt összesen tizenegy személy ellen indított eljárást a siófoki rendőrkapitányság, miután péntek hajnalban két társaság esett egymásnak egy helyi szórakozóhely előtt – közölte a rendőrség.

A nézeteltérést úgy próbálták rendezni, hogy az egyik csoport tagjai baseballütővel és botokkal felfegyverkezve ütlegelték a másik csoport tagjait, akik közül egy fiatalkorú késsel sebezte meg egyik ellenfelét. A sérülések egyik oldalon sem súlyosak.

A tömegverekedésnek a helyszínen lévő rendőrök vetettek véget. Az egy fiatalkorú közben rátámadt az intézkedő nyomozóra, aki a kezén sérült meg könnyebben. A nyomozók mind a tizenegy személyt gyanúsítottként hallgatták ki, akiknek – őrizetbe vételük mellett – kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Az intézkedő rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a rendőrség feljelentést tesz a hatáskörrel rendelkező Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségen. A rendőrség felvételén az előállítás és a helyszínelés látható: