Több házba, de még a nagymamájához is betört a nógrádi fiú

A "nagyszülős akciót" megúszhatta volna, de idős rokona kifejezetten kérte a hatóságoktól, hogy vonják felelősségre enyveskezű unokáját.

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat az ügyészség  egy 19 éves nógrádi fiúval szemben, aki több házba is betört Mátraverebélyen, köztük nagymamája otthonába is. Felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak vele szemben.

A vádiratban az áll, hogy a fiatal 2015. február 13-a és február 24-e között öt házba tört be, hogy pénzt szerezzen. Idős rokonánál kétszer is megfordult, onnan először tűzifát és egy talicskát lopott el, másodszor pedig unokatestvére márkás sportcipőjét akarta elemelni a szekrényből, de pechjére megzavarták.

A közvetlen szomszédja sem úszta meg hívatlan “látogatását”, a fiú átmászott a kerítésen és elvitt a fészerből egy bokszzsákot, amit a nagymamája udvarán rejtett el. Későbbi akciói fagerendákat, tűzifát, étolajat, konyhai eszközöket és 50 ezer forint készpénzt hoztak a konyhájára.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a hozzátartozó sérelmére elkövetett lopás csak magánindítványra büntethető, de a nagymama határozottan azt akarta, hogy vonják felelősségre unokáját.

 

Címkék: