24 órában védik a civil ruhás testőrök Áder János nyaralóját

A köztársasági elnököt kedves, udvarias embernek ismerték meg a helyiek.

Áder János Kisorosziban található, folyóparti, dús lombú fák és bokrok által szinte teljesen elrejtett nyaralója egy kisebb magaslaton áll, magas fallal körülölelve – írta meg a Bors. A napilap azt is megtudta, hogy a köztársasági elnök nyaralójára a nap 24 órájában civil ruhás testőrök vigyáznak.

A bejáraton Herczegh Géza, az államfő elhunyt apósának, egykori alkotmánybírónak a neve áll: Áder vagyonnyilatkozata szerint a 75 négyzetmétere ház és a 284 négyzetméteres telek csak negyedrészben az ő tulajdona. A helyiek a lapnak azt mondták: kedvelik Áder Jánost, mivel a köztársasági elnököt közvetlen, barátságos embernek ismerték meg, aki előre köszön. Áder egyre ritkábban nyaral családjával Kisorosziban, ám ha mégis, családjával fesztelenül járnak-kelnek a faluban, vásárolnak, fagyiznak, a testőrök mindenhová követik őket.

A közelben lakók szerint Áder János szívesen horgászik a kisoroszi tóban, alkalomadtán át is ússza azt. Ha strandolni támad kedve, családjával kerékpárral érkezik a tóhoz.