Mérgezés gyanújával vittek kórházba rengeteg fiatalt Battonyáról

Egy címerező táborban vettek részt, növényvédő okozhatta az ijedséget.

Több tucat fiatalt vittek kórházba egy battonyai címerező táborból, miután felmerült, hogy vegyszermérgezést szenvedhettek. A Beol.hu azt írja: a gimnazista korú diákok Erdélyből érkeztek, az évek óta működő táborról az iskolában szereztek tudomást.

Egy 18 éves lány elmondta: miután elvégezték a munkát, visszamentek a szállásra, vacsoráztak, letusoltak. Ezután összehívták a táborban jelen lévő százhetven diákot, a lányoknak azt mondták, mossanak még alaposabban hajat, és le kellett adni a ruháikat, amikben aznap dolgoztak. A diákok úgy hallották, növényvédő szer okozhatta a problémát.

Komolyabb baja senkinek sem lett, de mindenkit orvosi vizsgálatra vittek. A fiatalok, akikkel az újságírók beszéltek, azt mondták: sokan pánikoltak, voltak, akik szüleiket hívták, hogy haza akarnak menni. De megnyugodtak, miután kiderült, hogy nem szenvedtek mérgezést.

A Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója elmondta: Gyulára 33, Békéscsabára 36 fiatalt vittek, akiket benn tartottak megfigyelésre. Nem voltak rosszul, vérvételi adataik is jók lettek, hétfőn délután elhagyhatták a kórházat.

Címkék: mérgezésbattonya