Hőségre figyelmeztetnek: izzadni fogunk a szürke mackónadrágban

"Menj ma mackóban melózni mozgalom" van, így szurkolunk Király Gáboréknak. Sok napsütés várható, több megyében 33 fok is lehet.
Szerdán sok napsütésre van kilátás, de emellett ismét megjelenhetnek többfelé gomolyfélhők is az égen, viszont egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar inkább csak a Tiszántúlon alakulhat ki.

Gyenge, mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. Hajnalban 15-20°C, délután 27-33°C között alakul a hőmérséklet.

Melegfronti tünetek jelentkezhetnek, írja az Időkép.
Zivatar kialakulása elsősorban az Alföld délkeleti, keleti részén lehetséges a délutáni, kora esti órákban. Az esetlegesen kialakuló intenzívebb zivatarokhoz viharos (~60-80 km/h) szél, rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék és jégeső is társulhat, de hevesebb kísérőjelenségek kialakulása kevésbé valószínű, írja a met.hu. Emellett még a hőségre is figyelmeztetnek.

Csütörtökön elsősorban a Dunától keletre jelenhetnek meg nagyobb gomolyfelhők, melyekből ismét kialakulhatnak frissítő záporok, helyenként zivatarok. Ugyanakkor tovább melegszik az idő, a legmagasabb hőmérséklet 30 és 34 fok között alakulhat.

Pénteken még melegebbre, 32-35 fok közötti maximumokra van kilátás, miközben helyenként a délkeleti szél is megélénkülhet. Ugyanakkor frissítő záporok, helyenként zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak.

Szombaton már többfelé kell számítani záporra, zivatarra, de a sokfelé élénk, erős délkeleti szélben 31-35 fokot mérhetünk. Vasárnap napközben északnyugat felől hidegfront hozhat feltámadó északnyugati szelet, záporokat, zivatarokat, valamint pár fokos hőmérséklet-visszaesést.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Címkék: időjárás24 óra