Ultimátum Pécsen: egy hetet kapott a cégvezető, hogy “eltakarítsa a kib*szott fenyőfáját”

Elkeseredett hangvételű nyílt levelet tett közzé Böszörményi István szobrászművész.

Nyílt levelet tett közzé Böszörményi István szobrászművész, mivel egyik köztéri alkotása közvetlen közelébe egy fenyőfát ültettek. Az alkotó szerdán szembesült a fenyőfatelepítés tényével, a Vértanúk útján arról is értesült, hogy a növényt a BIOKOM helyezte oda. Levelét a cégvezetőhöz címezte. Mint írja:

Az egyik fát alig egy méterre, pontosabban egy méternél is közelebb ültették a szobromhoz. Súlyosan veszélyeztetve ezzel szobrom épségét és integritását. Ez a fa növekedése során, gyökérzetével meg fogja mozdítani a szobor betonalapját, veszélyeztetve ezzel a szobor és a szobromhoz közel merészkedő emberek, gyermekek épségét.

Böszörményi felhívja a BIOKOM vezetőjének figyelmét arra, hogy a köztéri szobrok intergritását jogszabályok védik, majd így folytatja:

Önnek, mint vezetőnek tudnia kell, hogy egy köztéri szobor mellé egy méterrel fát ültetni oly mértékű bunkóság, hogy rákényszerít a tőlem idegen hangvételre: EGY HETE VAN ARRA, HOGY ÉPSÉGBEN ELTAKARÍTSA A KIBASZOTT FENYŐFÁJÁT A SZOBROM TÖVÉBŐL! Az óra ketyeg!