Velencének is lesz könnyűzenei fesztiválja

40 év vándorlás után az EFOTT is megtalálta végső helyét.

Negyven évvel indulása és az állandó vándorlás után úgy tűnik Velencén találta meg végső helyszínét az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az EFOTT. Erről a fesztivál és a település vezetője beszélt a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Velencén minden ideális az EFOTT rendszeres megrendezésére, ez bebizonyosodott, amikor tavaly ugyanitt több mint százezer látogató volt. Idén számos újítás lesz, a rendezvény területe csaknem 30 hektárra nő, jóval hosszabb lesz a strandrész, tizenkét zenei helyszínt állítunk és két nagy kempinget nyitunk,

mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Koszti András polgármester.

Az EFOTT történetében először idén két felsőoktatási intézmény látja el a házigazda szerepét: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel. Az EFOTT-on mintegy száz civil szervezet fogja képviseltetni magát, a sportkínálatot szélesíti az épülő új strandkézilabda és -röplabda pálya, de vízifocizni, sárkányhajózni is lehet, valamint körbefutni és körbekerékpározni a Velencei-tavat.

Idén július 12-től 17-ig fellép a brit Rudimental, a szintén brit Zomboy, a holland Headhunterz és a Firebeatz, az amerikai Borgeous, az ausztrál Pendulum & Verse dj szetje, és koncertet ad szinte a teljes magyar élmezőny. Utóbbiak között lesz a PASO, a 30Y, a Margaret Island, a Tankcsapda, a Brains, a Mary PopKids, Majka & Curtis, a WellHello, az Ivan & the Parazol, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Halott Pénz, a Kaukázus, a Bëlga, a Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, az Anna & the Barbies, a Fran Palermo, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori & Love Band, az Ocho Macho, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster és Deniz.

Az EFOTT idei himnuszát, a népzenei beütésű elektro-akusztikus Feszt szerelem című dalt a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és Jumo Daddy (Irie Maffia) közösen írta és adja elő.

Új helyszín lesz az EFOTT-on a Muzsika-sziget, aminek programját Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása állította össze.