Rákay könyve helyett pénzt kapjanak az iskolák!  

Ezt követeli az Együtt, amely közérdekű adatigénylést nyújt be az ügyben.

Az ellenzéki párt felháborítónak tartja, hogy a közoktatás rendbetételére nem, de “a fideszes haverok pénzelésére” telik a kormánynak. Rákay Philip könyvének kormányzati megvásárlása kapcsán joggal vetődik fel a kérdés, hogy a Fideszhez nyíltan kötődő műsorvezető könyvét kinek a javaslatára, állásfoglalására alapozva vásárolják meg.

Mint korábban megírtuk, egy frissen megjelent kormányhatározatból derült ki, hogy több mint 71 millió forintért vásárol a kormány Rákay Philip rendszerváltással foglalkozó magánkiadású könyvéből. A cél, hogy a könyv eljusson az iskolákba, könyvtárakba. Az Együtt felháborítónak nevezi, hogy a kormány arra költ 71 millió forintot a magyar emberek adójából, hogy egy fideszes haver zsebét kitömje.

Az Együtt közérdekű adatigénylést nyújt be Rákay Philip könyvének megvásárlása ügyében. Tudni akarja, pontosan hány darabot rendel a kormány a könyvből?

Szakmailag, tudományosan lektorálta-e bárki a televíziós-műsorvezető munkáját? Milyen szakértői, tudományos állásfoglalásra alapozva döntöttek a könyvvásárlásról? Bármilyen szakmai grémium alkalmasnak nyilvánította-e a könyvet oktatási célokra?

Az Együtt követeli, hogy ha a könyv nem felel meg a szakmai, oktatási feltételeknek, nem rendelkezik a megfelelő minősítésekkel, valamint a kormány nem tud elszámolni azzal, pontosan mire költik az adófizetők pénzét, azonnal vonják vissza a döntést és a pénzt költsék a romokban heverő oktatási rendszer rendbetételére.