Jégeső, felhőszakadás, viharos szél, ezt kapjuk ma az időjárástól

Ítéletidő várható ma az ország különböző pontjain. Jégeső, vihar, zápor, lényegében bármi előfordulhat.
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, írja a Köpönyeg. Eleinte csak az Alföld térségében, déltől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. Napközben megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. 25-26 fok körüli nyári meleg lesz délután.

Hétfőn a Dél-Dunántúlon és délen még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és itt szórványosan újabb záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Az ország többi részén – a szárazabb levegő hatására – már sok napsütés ígérkezik, és csak elvétve lehet csapadék. 23 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán szikrázó napsütésre van kilátás. Záporra egészen minimális az esély. A szél élénk, néhol erős lesz. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet: reggelente 11, délutánonként 22-23 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak elszórtan alakul ki. 21 és 27 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására átmenetileg megerősödik a szél és szórványosan záporok, zivatarok is előfordulnak. Komoly lehűlés nem valószínű.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd Facebookon!