Javítani kell a felújított Széll Kálmán tér burkolatát

Csütörtökön kezdődnek a munkálatok.
Kapcsolódó cikkek

Alig valamivel több mint két hét telt el azóta, hogy átadták a budapesti Széll Kálmán teret, máris finomítani kell rajta.

Csütörtökön a BKK hivatalos Facebook-oldalán jelezte, az elmúlt napok esőzése alatt tapasztalni lehetett, hogy a tér egyedi, piros színű vízáteresztő burkolata síkossá válhat, fennáll a csúszásveszély.

A BKK a gyalogosok biztonsága érdekében azonnali intézkedést kért a kivitelezőtől, aki a kérésre gyorsan reagálva, már ma megkezdi a vízáteresztő burkolat érdesítését. A munkálatokat tervek szerint szombaton fejezik be

– írják a bejegyzésben.

Később a BKK jelezte: már korábban közölték, hogy a téren várhatóak kisebb, lokális beavatkozások a műszaki átadás során tapasztaltak alapján, amelyeket a kivitelező szükség esetén garanciális kötelezettsége alapján végez majd el. Többek között ezért nem történt még meg eddig a tér hivatalos átadása – írták. A munkálatokról – például a cikkben említett műgyantás vízáteresztő burkolat javításáról – Tarlós István főpolgármester is tájékoztatta május 13-án a Budapestinfó résztvevőit, jelenleg ennek a piros színű vízáteresztő burkolatnak a garanciális javítását végzik a téren – áll a BKK állásfoglalásában. Hozzátették: a kivitelező a térre 60 hónapig, azaz 2021. májusig teljes körű garanciát vállalt.