Magyar György arra kíváncsi, hogy mi lett az elgázolt alcsúti juhász létrájával

Megrekedt az eljárás Váradi András ügyében, akit az önkormányzati választás előtti napon gázolt el egy idős férfi.

Áprilisra ígérte a Bicskei Járásbíróság a Váradi András halálának körülményeit tisztázó újabb tárgyalást, de a pótmagánvád benyújtása után megrekedt az eljárás, és jelenleg nincs is kitűzve újabb tárgyalási nap – írja a Népszabadság.

Magyar György, a tragikus körülmények közt elhunyt juhász családjának ügyvédje azután nyújtott be pótmagánvádat, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, az ügyészség pedig nem fogadta el az eljárás megszüntetése elleni panaszát.

A juhász, aki az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltje volt, és többször felszólalt Mészáros Lőrinc földszerzései kapcsán, az önkormányzati választás előtti napon halt meg, amikor egy 84 éves férfi elütötte. A baleset akkor történt, amikor Váradi autójának tetejéről lecsúszott a létra, a juhász pedig megállt és kiszállt.

Váradit akkora erőhatás érte, hogy a baleset helyszínétől 26 méterre találták meg. Magyar György arra hívta fel a figyelmet, hogy a létra nem sérült meg, pedig az eddigi adatok szerint Váradi kezében lehetett. Az ügyvéd helyszíni bizonyítási kísérletet indítványozott, amit a rendőrség a nyomozás során elmulasztott. Szerinte mindenképpen választ kell adni arra, hogy mi történt a létrával.