Baj lehet a Túró Rudikkal, visszahívják őket

Apró, fémszerű darabokat találhat ugyanis bennük.

“A FrieslandCampina Hungária Zrt. a minőségellenőrzés során feltárt minőségi kockázat miatt 02. 06. (nap, hónap) fogyaszthatósági idejű Pöttyös Túró Rudi natúr, kakaós étbevonattal, 6×30 gramm multipack termékeket hív vissza a fogyasztóktól”, írják közleményükben, ami többek között a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben is megjelent pénteken.

A gyártó szerint alacsony valószínűséggel fordulhat elő, hogy „az érintett termékek nagyon kicsi része ebből a gyártási tételből fémszerű darabokat tartalmazhat.”

Az érintett termékek a közlemény szerint már nem találhatóak a boltok polcain, de aki mégis vásárolt ezekből, azokat arra kérik, vigyék vissza az üzletbe. A boltban díjmentesen kicserélik ezeket, vagy visszaadják a vásárlási összeget.

(Cikkünk egy korábbi verziójában még úgy írtuk a címben, hogy baj lehet, azonban mivel nem találtak olyan terméket, amelyet érintett volna a jelzett kockázat, csupán elővigyázatosságból került sor a visszahívásra. Ettől függetlenül baj még lehet, most nincs. Az érintettektől, köztük az apró, fémszerű darabokkal ellátott Túró Rudiktól, valamint az apró, fémszerű darabokkal el nem látott Túró Rudiktól elnézést kérünk.)