Magyarországra is atomrakétákat dobott volna az USA, ha kitör a harmadik világháború

Nyilvánosságra hozták az amerikai atomrakéták titkosítás alól feloldott célpontlistáját. Az 1100 célpontból 15 magyarországi volt, főként repülőtereket céloztak volna.
Kapcsolódó cikkek

Az Amerikai Nemzetbiztonsági Levéltár nyilvánosságra hozta az amerikai atomrakéták titkosítás alól feloldott célpontlistáját, írja a 444.hu. Ebből kiderül, ha kitört volna a III. világháború, akkor az összesen 1100 célpontból 15, az akkor még a szocialista blokkhoz tartozó Magyarországot is érintette volna. A lista nem teljes, csak a titkosítás alól feloldott célpontok vannak rajta.

A Ferihegy is célpont volt, viszont Budapest, mint város nem. Ennek oka az lehetett, hogy az ország vezetését nem tekintették tényezők. A listán egyébként kizárólag repülőterek vannak, abból viszont van bőven: a berettyóújfalui szovjet katonai reptér, a debreceni, a hévízi, a kalocsai, a kecskeméti, a kiskunlacházi, a kunmadarasi a pápai, a szombathelyi, a taszári és a tököli reptér.

Magyarország ezzel a 15 célponttal nem volt a lista élén, csak Prágára és Szófiára három atombombát dobtak volna le az amerikaiak. Ezen a térképen még azt is meglehet nézni mekkora pusztítást okozott volna egy-egy bomba. A ferihegyi akcióban 206 ezren azonnal meghaltak volna.