Széllökések miatt adtak ki figyelmeztést, bőrig fogunk ázni

Elromlik az idő vasárnapra. Oké, hogy szemszélyes az április, de ennyire?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap többnyire borult lesz az ég, bár napközben a Dunántúlon már lehetnek elvékonyodások a felhőzeten. A Dunántúlon nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, keleten viszont további – helyenként akár jelentős mennyiségű – eső eshet, a Tiszántúlon délelőtt pedig még kialakulhat egy-egy zivatar.

A mindenütt északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, főként a Dunántúlon és északkeleten nagy területen viharossá fokozódik. Mérséklődés a Dunántúlon az esti órákban valószínű, északkeleten viszont csak hétfőre virradóra várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 10 fok körül, keletebbre 11 és 15 fok között várható. Utóbbi várhatóan még délelőtt áll be, majd fokozatosan csökken. Késő este 4 és 8 fok valószínű.

Figyelmeztetés!

Az OMSZ széllökések miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre adott ki figyelmeztetést, mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

 

Címkék: időjárás