Influenza: újabb egészségügyi intézményekben tilos a látogatás

Nőtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma a múlt héten: február 15. és 21. között 47 300 ember, az előző hetinél 8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát.

Újabb kórházakban van teljes vagy részleges látogatási tilalom az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi adatai szerint az influenzás megbetegedések miatt. Jellemzően a szülészeti, nőgyógyászati, újszülöttosztályokon és az intenzív részlegeken nem szabad a betegeket felkeresni.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint mérsékelten nőtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma a múlt héten: február 15. és 21. között 47 300 ember, az előző hetinél 8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát. Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál megjelent betegek korösszetételében lényeges változás nem történt, továbbra is az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább a megbetegedés.

A jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.