Index: polgármester felesége az MSZP-t beelőző idős nő

A választási időszakban Orbán Viktoros kitűzővel járkált a településen Erdősiné, aki kopaszokkal ment a választási irodához.

Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége az az idős nő, aki egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t kedden reggel a Nemzeti Választási Irodában – tudta meg az Index.

A portál vonalas telefonszámán hívta kedden este a házaspárt. A kagylót először Erdősiné vette fel, de megszakította a vonalat, amint megtudta, hogy újságíró keresi. Néhány perccel később a polgármester hajlandó volt beszélni velük, nem cáfolta, hogy felesége vitte be a népszavazási papírokat, de ennél többet nem árult el.

Erdősi 2010-ben a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben függetlenként indult. Az Index forrásai szerint a választási időszakban a nő Orbán Viktort ábrázoló, „Az én miniszterelnököm” feliratú kitűzővel járkált a településen.

A Fidesz később közleményt adott ki, amit azzal indokoltak, hogy az Index írása szerintük félrevezető sugalmazásokat tartalmaz, mert a párt 2014-ben saját jelöltet állított az akkor már függetlenként induló Erdősi Lászlóval szemben.

A 444 azt írja: a polgármester 2014-ben nagyon összeveszett a Fidesszel, mást indítottak helyette, mert a helyi párttagok szerint “nemtörődöm” volt. Emiatt nagyon megsértődött, elindult függetlenként és 45 százalékkal nyert. A helyi fideszesekkel állítólag azóta sem békült ki. Feleségéről viszont nem gondolják a helyiek, hogy magától akciózott volna a választási irodánál és furcsának tartják, hogy az ügy középpontjába került. Ma délelőtt ugyan hallgatag volt, de azt mondták, inkább az jellemző rá, hogy az utcán is hangosan perel haragosaival.