Az Uber felveszi a kesztyűt, visszavág a kormánynak

A kormány már korábban eldöntötte, a taxisok mellé áll, az Uber-sofőröket akár rendszámlevétellel is büntethetik. Az Uber visszavág.
Kapcsolódó cikkek

Megírtuk korábban, levehetik a szabálytalan Uber-taxisok rendszámát, ezt a fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára jelentette be.

A hvg.hu azt írja, az amerikai cég magyar képviseleténél először megdöbbentek a bejelentésen, majd elkezdtek válaszcsapáson gondolkodni.

Múlt héten még arról beszéltünk, hogy milyen módosításokra van szükség az elektronikus számlánkkal kapcsolatban, hogy mindenben megfeleljünk az adóhatóság kívánalmainak, tegnap pedig már a gyermekpornóval egy kategóriába tartozó illegális tevékenységként tüntetnek fel minket, mondta a portálnak Fekete Zoltán, a cég itteni operatív tevékenységéért felelős vezetője.

Online petíciót is indítottak, ennek aláírásakor megy egy automatikus e-mail Seszták Miklós miniszternek és Fónagy János államtitkárnak, ez is a tiltakozásuk része.

Fekete szerint nem igaz Fónagy azon kijelentése, hogy hogy az Uber hollandiai központja minden együttműködést megtagadott, mint ahogy az sem, hogy az Uber feketepiaci tevékenységet folytat.