A város alkalmazottja járt ott, ahol kutyákra lőttek Kazincbarcikán

A rendőrök házkutatást is tartottak nála, de éles lőfegyver nem került elő.

Ahogy arról korábban mi is írtunk az RTL Klub tudósítása nyomán, Kazincbarcikán autóból lőtt egy ismeretlen a kutyákra – két állat elpusztult, több eltűnt vagy megsebesült. A beszámolók szerint a támadó azt mondta: az önkormányzat egyik cége bízta meg, hogy lője le a kóbor kutyákat. Volt viszont olyan állat, amelyet a gazdájától néhány méterre terítettek le, egy szemtanú szerint a lövöldözőnél éles fegyver, egy kispuska volt.

Hétfőn a város polgármestere nagy sajtóérdeklődés mellett tartott sajtótájékoztatót. Azt mondta: az önkormányzat senkinek nem adott arra megbízást, hogy éles lőszerrel lőjön ki kutyákat. A város egyik cégének, a Barcika Park Kft-nek van egy altató fegyvere, amellyel a kóbor kutyákat gyűjtik be – derült ki. Szitka Péter szerint nyomozásnak kell kiderítenie, ki és miért lőtte éles fegyverrel az állatokat.

Csakhogy azt is megerősítette, hogy a támadások helyszínén járt a város alkalmazottja a Barcika Park Kft. terepjárójával, de a polgármester szerint átalakított fegyer volt nála, ami alkalmatlan éles lövésre. A rendőrség ennek ellenére gyanúsítottként hallgatta ki a Barcika Park dolgozóját, házkutatást is tartottak nála, de éles lőfegyver nem került elő.