Megérkeztek a Facebook új funkciói

Mármint ide, hozzánk. Mi ezeket javasoljuk.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról nemrég beszámoltunk, komoly változás jön a Facebookra: a Like mellé új gombok érkeznek. A Facebook Reakciókat azért kell bevezetni, mert Zuckerberg úrék végre belátták, hogy a Tetszik gomb nem mindig fejezi ki azt, amit érzünk egy hír láttán.

Mivel csak néhány új gomb érkezik a Like mellé (szeretem, vicces, szomorú stb.), arra gondoltunk, hogy készítünk mi is párat – a magyar viszonyokhoz igazítva; belátva, hogy ezek a tetszés- vagy undornyilvánító funkciók sosem kerülhetnek be a nemzetközi repertoárba.

1. Konteó Emotikon

Ha a Facebook-hírfolyamban meglátja, hogy ismerőse megosztotta az alábbi cikket: „Elhallgatott csoda! A kutyabengekéreg-tea főzete 1 perc alatt elmulasztja az ÖSSZES rákot” vagy ezt: „Amiről a média nem beszél: szándékosan chemtrailezett krumplipürét adtak a nem zsidó szavazók gyerekeinek az alakváltó menzás nénik”, és ön szerint ez baromság, akkor kattintson erre a gombra:

2. Kakás Pelus Emotikon

Facebook-hírfolyamában megjelent a jubileumi 1000. babafotó? És mindet ugyanaz az anyuka tette ki? És mindegyiket a mai napon? És a bejegyzésekben egyes szám első személyben szólal meg a párnapos Zolika, akire nemrég még pocaklakóként hivatkoztak? Kattintson!

3. Migránshorda Emotikon

Ha ismerőse megosztja a „Kétezer migráns fejezett le egyetlen kisgyereket a Tescóban”-típusú álhíreket valamely megbízható hírforrásból (ezatutihir.eu vagy fontosinfo.org), amelyhez még egy hiteles videót is bevágnak a tatárjárás idejéből, akkor ön ezzel a gombbal tökéletesen kifejezheti érzelmeit.

4. Klasszikusok Modern Köntösben Emotikon

Ma reggel óta már harmadszor hívták meg az amatőr hárfazenekar bemutatkozó koncertjére? Oszétiából hazatért ismerőse előadást tart a helyi néptánc jellegzetességeiről, és ezt minden órában kiposztolja? Finoman jelezze neki, hogy ez így nem oké!

5. Candy Crush Emotikon

Játékfelkérés? Azt is odaírhatjuk, hogy „Anyád!”, de mennyivel egyszerűbb rányomni erre a gombra:

6. Nem Vagyok Rasszista, De…

Ha radikális politikai nézetekbe szerelmes ismerősünktől megérkezik a napi gyűlöletadag, jelezzük neki nemtetszésünket az ő kedvenc mondatkezdésükkel.

7. Coelho Emotikon

Hopp! Egy motivációs kép lelkesítő idézettel, ami az ÉGVILÁGON SEMMIT nem jelent? Kattintsunk erre a gombra:

8. Kasza Tibi Atya Emotikon

Unja a négymilliárd lájkolóval rendelkező, egymástól körbe-körbe lopkodó viccoldalakat, a szexista poénokat és a nemhumoros humort? Itt az Ön gombja!