Welsz-ügy: egy év is kevés volt, hogy feldolgozzák a bizonyítékokat

Lassan halad az iratok feldolgozása. Pedig milliárdos adócsalásról, pénzmosásról és titkos budai elitklubról is hallani.

Lassan halad az iratok feldolgozása. Pedig milliárdos adócsalásról, pénzmosásról és titkos budai elitklubról is hallani.

A Népszabadság szerint egy év sem volt elég arra, hogy feldolgozzák a Welsz-ügy iratait, csak az MSZP-s Simon Gábor leleplezése volt sietős. A lap egyik forrása szerint egy II. kerületi elitklubba politikai hovatartozástól függetlenül gyűltek össze vállalkozók, közéleti emberek.

Másik forrásuk pedig arról beszélt, a főleg politikusok körében terjedő szóbeszéddel ellentétben „ez nem egy baloldali klub volt”.

Az MSZP-elnökhelyettese, Simon Gábor 2014 februárjában mondott le, utána Welsz állítólag azzal hívta fel a Nemzeti Nyomozó Irodát, hogy fontos bizonyítékokat akar átadni.  Az irodájához tartozó pincéből teherautónyi dokumentumot foglaltak le. A nyomozók Welsz érdi házában is lefoglaltak iratokat, majd elindultak a főváros felé.

Welsz ekkor lett rosszul a rendőrautóban, nem sokkal később pedig meghalt.

A Simon-ügyet később elkülönítették a Welsz-nyomozástól, egy ideig az ügyészség és az NNI foglalkozott az iratokkal, majd illetékességből átadták azokat a NAV-nak, ahol kezdhették elölről a szortírozást.

A NAV szakszóvivője szerint ez még nem zárult le.