383 ezer forintos tableteket vett a MÁV

De csak elsőre tűnnek nagyon drágának. Valószínűleg csak kicsit drágák.

Darabonként 383 ezer forintért vásárolt Winmate-típusú tableteket a MÁV, összesen 3100 darabot vettek, 1,19 milliárd forint értékben, írja a Magyar Nemzet. 

Mozdonyvezetők használhatják majd a Winmate M101B típusú tableteket, melyet a MÁV vásárolt számukra ötéves garanciával. A lap szerint nagyon drágák a gépek, mert a boltokban már 200 ezer forintért is lehet jó tabletet találni. Az viszont nem számolják bele, hogy a tablet ütés és porálló, dokkoló is jár hozzá, valamint egy rendszer, ami összeköti őket. Ráadásul az 5 éves garancia kifejezetten drága, kisfogyasztóknak ilyet nem is árulnak.

A MÁV szerint a tableteknek a vasúti körülmények között bírnia kell a rázkódást és az ütéseket is. Minden tablethez tartozik egy dokkolóegység is, amelynek darabonkénti ára közel 58 ezer forinttal növelte a közbeszerzés összegét. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint a magas összeg indokolt lehet, nehezen lehetett volna az eszközök darabárát 350 ezer forint alatt tartani, ráadásul csak nagykereskedelmi forgalomban kaphatók. Nyilvános listaár nem is érhető el róluk.

Címkék: vonattabletmáv