Fehér karácsonyt akar? Van egy rossz hírünk!

Szürkeség lesz és ború, havazásnak nyoma sincs.
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap erősen felhős, párás, több helyen tartósan borult és ködös idő lesz. Inkább csak nyugaton süthet ki rövid időre a nap. A délkeleti szél néhol megélénkül. Reggel 0, délután 4 fok körül alakul a hőmérséklet – olvasható a Startlap időjárás rovatában.

Hétfő este erősen felhős, vagy borult lesz az ég és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. A délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Igen enyhe lesz az este, a hőmérséklet +6 fok körül alakul.

Kedden marad a borongós idő. Sokfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A nyugati szél változatlanul erős lesz, és továbbra is lehetnek viharos széllökések. Reggel 3 és 9, délután 9 és 15 fok közötti alakul a hőmérséklet.

Szerdán főleg délen és nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet és ezeken a tájakon kevés napsütés is várható. Máshol marad a sok felhő és a párás levegő. A derengőbb részeken akár 9-10 fok is lehet, a tartósan borult tájakon csak 2-3 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Csütörtökön, Szenteste napján nem várható lényeges változás: tartósan borús, és változóan felhős tájak változnak majd. Rövid ideig tartó napsütés elsősorban a Dunántúlon és délen esélyes. Szitálás főleg az északkeleti tájakon alakul ki. 3 és 11 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála – írja a koponyeg.hu.