Itt a Fidesz miniszterelnök-jelöltje

Orbán.

“A pártelnöki jelölés örömmel elfogadtam”, örül a megválasztásának, a legfőbb feladata, hogy felkészítsen és felkészüljön a választásra.

Felkészül 2018-ra, két év múlva, ha lejár a mandátuma a Fidesz elnökeként, és újraválasztják, kész elindulni a miniszterelnökségért, ha ott is nyer, vállalja a 2018-2022-es ciklust is. “Nem levezetni jöttem.”

Látja, hogy vannak tehetséges emberek, akik hasonló eredménnyel el tudnák végezni a feladatot. Akkor miért ő áll itt? “Először is azért, mert a feleségem nem tiltotta meg.” A járt utat ma még nem hagyná el a járatlanért. “Nehéz időket élünk, és amik jönnek, azok sem lesznek könnyebbek.”

Ő azért dolgozik, hogy a Fideszben mindenki a saját hangszerén játszon, a végén pedig “egy káprázatos” valami jön össze.

“Nem vagyok egy korbácsos ember”, többre tartja a parancsnál a vitát, de kell egy belső rend. Szép dolog a tehetség és a vagányság, a fiatalos fickándozás, de senki sem léphet át egy bizonyos határt. Ennek a szabálynak az elnök, vagyis Orbán szerez érvényt.

Fotó: Berecz Valter
Címkék: