Ollóval támadt a mentősöknek segítő rendőrökre a borsodi nő

Az asszonyt pszichiátriára akarták vinni, de ellenállt. Zavart volt és ittas, két olló volt nála, amelyekkel megpróbálta megsebesíteni az egyenruhásokat. Szabadlábon védekezhet.

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyik nyomozás azzal az 52 éves nővel szemben, aki szeptember végén, mezőkövesdi otthonában rendőrökre támadt. Az asszony – tekintettel az egészségügyi állapotára – szabadlábon védekezhet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint az 52 éves asszonyt a mentők – orvosi beutaló alapján – egy kórház pszichiátriai osztályára akarták vinni, ő azonban nem akart menni, ellenállt. Emiatt rendőri segítséget kértek. Amikor az egyenruhások megérkeztek, a nő egy fotelban ült, láthatóan ittas és zavart volt. Felszólították, hogy üljön be a mentőautóba, hiába. Közölte, hogy nem megy sehová, majd hirtelen felugrott, mindkét kezében egy-egy ollót tartva: az egyikkel szúrni próbált, a másikkal pedig kaszáló mozdulatot tett. A támadást mindkét rendőrnek sikerült hárítania, így nem esett bajuk.

Ezután földre vitték és megbilincselték az asszonyt, majd a mentők – rendőri kísérettel – kórházba vitték. “Elkövetéskori elmeállapotának tisztázása a
nyomozás feladata” – fűzik hozzá.