Csavarhúzót szúrt egy fiatal mellkasába a 14 éves borsodi fiú

A gyerekkel volt apja és bátyja is, ők kezdeményeztek verekedést.
A rendőrség őrizetbe vett egy 14 éves fiút, aki a hétvégén, Hernádkakon egy csavarhúzóval életveszélyesen megsebesített egy fiatalt. A gyerek előzetesbe kerülhet.

A nyomozás adatai szerint két társaság szólalkozott össze az utcán késő este: a 14 éves fiú és barátai, valamint későbbi áldozata és annak ismerősei. A vita után a későbbi támadó hazament, és szólt apjának valamint 17 éves bátyjának, hogy menjenek vissza. Így is történt, és a család verekedést kezdeményezett.

A 14 éves gyerek dulakodás közben a nála lévő csavarhúzóval mellkason szúrta az egyik fiatalembert, akit mentők vittek a helyszínről.

A verekedő apát és kamasz fiát a nyomozók garázdaság vétsége, a fiatal szurkálót pedig életveszélyt okozó testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként – tájékoztatott hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gyerek késelt Jász-Nagykun-Szolnok megyében is a hétvégén. Ahogy arról beszámoltunk, a szintén 14 éves fiú vasárnap délután, Jászárokszállás egyik utcájában kötött bele egy nála kisebb, mindössze 12 éves gyerekbe és combon szúrta őt. Ellene rablás miatt indult eljárás.