Ilyen kontárul összetákolt hamis pénzt nem látott még Zala megye

Féloldalas fénymásolt majd összeragasztott bankjegyek – ezeket próbálta elsózni a páros, "meglepő" módon sikertelenül.

Pénzhamisítás miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi és egy nő ellen Zalában. Előbbi érintett jutott hozzá a „bankókhoz” idén áprilisban. Egy ismerősével találkozott Pákán, hogy eladjon neki egy mobiltelefont. Míg üzleteltek, a vevő kesztyűtartójából előkerült négy 20 ezresre és két 10 ezresre hasonlító, de egyik oldalán fehéren maradt papírdarab. Mint kiderült, ezeket ismerőse korábban a szemétben találta.
A férfi elkérte tőle ezeket és hazavitte, majd próbált „pénzt”gyártani belőlük: a fehér felükön összeragasztotta a papírokat, a szélüket pedig egyenesre vágta.Így lett harmincezer hamis forint – két húszezres és egy tízezres – büszke tulajdonosa. Egy nő is ott volt amikor a bankókat készítette, amikor végzett, együtt indultak el Kisszigetre, hogy felváltassák a mesterműveket.

A férfi a “tízezrest” odaadta cinkosának, aki az egyik ismerősét akarta rászedni, vagyis kisebb címletekre cseréltetni vele. Pechjére azonban lebukott, így ebből nem tudtak valódi pénzt csinálni. Ezután a férfi próbálkozott ugyanezzel egy pákai kocsma közelében. Hitelezője megállította és megkérdezte tőle, mikor kapja vissza a pénzét. A hamisító ekkor előkapta a zsebéből a tízezresre hajazó papírost, odaadta ismerősének és azt mondta neki, hogy váltassa fel a kocsmában. Ebből sem lett pénz, a pultos ugyanis kiszúrta, hogy a bankó nem eredeti és értesítette a rendőröket.