Petárdát dobott a menekültek közé, elítélték

A férfi a Baross téri felüljáróról több társával együtt trágár szavakat kiabált, miközben két petárdát dobott a téren tartózkodó menekültek közé.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a 23 éves férfit, aki a magyar-román Eb-selejtező napján a menekültek közé dobott két petárdát a Keletinél – írja a Fővárosi Főügyészség közlése alapján a hvg.hu.

A férfit kedden közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt gyorsított eljárásban ítélták el. A férfi szeptember 4-én két petárdát dobott a menekültek közé a pályaudvarnál.

A férfi aznap délután a Baross téri felüljáróról több társával együtt trágár szavakat kiabált, miközben két petárdát dobott a téren tartózkodó menekültek közé. Személyi sérülés nem történt, de a vádlott magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely a csoport tagjaiban riadalmat keltett – írja az ügyészségi közlemény.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján megállapította a vádlott bűnösségét, és a férfit egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészi fellebbezés súlyosabb minősítés (csoportos elkövetés) megállapítására, valamint végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányul.