És ön mit csinált tegnap este, miközben Tarlós István nyaralt?

Vajon egy elárasztott és sötétbe borult metropolisz vezetői ilyenkor nem közölnének annyit például, hogy nyugi, itt vagyunk, tesszük a dolgunk? Vagy mi is történik most azon kívül, hogy minden közszolgáltatás összeomlott?
Kapcsolódó cikkek

Tarlós István elrendelte a szmogriadó megszüntetését. Ez az utolsó hírünk egy majd 2 milliós város vezetőjéről. Ez is három nappal ezelőtt történt. Azóta ugyan leesett a havi csapadékmennyiség másfélszerese 24 óra alatt. Noé már pakolja a bárkát a VII. kerületben, a Fény utcai piac aljában derékig ért a víz, a Szépvölgyi úton kukák úsztak az árral és reggelre az egész környék megbénult. Aztán spontán vízesés alakult ki a Logodi utcában, a Capa központnál szintén. Alig maradt pláza, ami ne ázott volna be. A Nagykörút jelentős részén, a Kálvin téren, valamint a budai oldalon sok helyen nem működtek a közlekedési lámpák. A hivatásos tűzoltók késő este is mintegy harminc helyen dolgoztak, vízbetörésekhez riasztották őket. Nemcsak középületek és lakóépületek alagsorait árasztotta el a víz, de komoly gondot okozott az utcán hömpölygő ár is, melyben több autó is elakadt. A II. kerületi Rómer Flóris utcában, a Frankel Leó utcában, valamint a Lövőház utca környékén is tűzoltók mentették ki több autóból a bennük rekedt embereket.

.

És konkrétan leállt a BKV. Jó, persze nem mindenhol és nem minden, de a 4-6-os villamos igen, a metró itt-ott, több HÉV és villamos. No meg a buszok és a trolik is. A tegnapi és a ma reggeli híreket böngészve egyetlen ember volt, aki folyamatosan tájékoztatta a szerencsétlenül járt embereket. Egy gonosz multi szóvivője, Boros Norbert, az Elmű sajtószóvivője.

Mindeközben Tarlós István belföldön nyaral. Ezt Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármester sajtósa közölte a Hír24-gyel. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hozzátette, hogy a főpolgármester úr természetesen telefonon egyeztet az összes fővárosi cég vezetőjével és irányítja a munkálatokat.

És persze egy városvezetőt demagógia lenne azzal vádolni, hogy magára hagyta Budapest lakóit. Pláne, hogy van neki helyettese, három is. Éppen ezért rákerestünk a főpolgármester-helyettesek programjára is az állami hírügynökség lapjain. Dr. Bagdy Gábor helyettes utolsó programja az MTI szerint július 28-án volt. Egy Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat végén mondott egy köszöntőt. Szeneczey Balázs utolsó programja az állami hírügynökség szerint augusztus 15-én volt. Egy interjút adott a Magyar Nemzetnek, amiben például arról beszélt, hogy “Mindenképpen a kormány 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó, kiemelt beruházásának a része lesz a pesti rakpart északi szakaszának megújítása, amely elsőbbséget élvez a Duna-partok fejlesztésénél”. A legfiatalabb és egyetlen hölgy helyettese Tarlós Istvánnak, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig pont két hónapja kapott utoljára nyilvánosságot.

Vajon egy elárasztott és sötétbe borult metropolisz vezetői ilyenkor nem közölnének annyit például, hogy nyugi, itt vagyunk, tesszük a dolgunk? Vagy mi is történik most azon kívül, hogy minden közszolgáltatás összeomlott?