A hatóságokhoz fordultak a múlt heti „Petőfi-temetés” miatt

A Budapesti Temetkezési Intézet nem adott engedélyt arra, hogy emberi maradványokat helyezzenek el a Fiumei úti Sírkertben.

A hatóságokhoz fordult a Budapesti Temetkezési Intézet a múlt pénteki „Petőfi-temetés” kapcsán – közölte a társaság az MTI-vel. A rendőrség és az ÁNTSZ vizsgálatát kérik arról, hogy tartalmazhat-e jogszerűtlenül betemetett emberi maradványokat, csontokat a Fiumei úti Sírkert 58. parcellájában elhelyezett „Petőfi-sírhely”.

A „Megamorv-Petőfi Bizottság” múlt pénteken helyezte el azt a betonszarkofágot, melyben állításuk szerint Petőfi Sándor költő maradványai vannak, igaz, a szibériai Barguzinban általuk megtalált csontokról a Magyar Tudományos Akadémia már 1989-ben megállapította, hogy egy nő maradványai. Igaz, az Akadémiát a temetésen résztvevők zöme a „háttérhatalmi maffia szervezetének” tartotta, mint az a Hír24 riportjából is kiderül.

A Budapesti Temetkezési Intézet közölte: nem adott betemetési engedélyt. A sírhely felett rendelkező személyt is megkeresték, hogy nyilatkozzon: helyeztek-e el a sírhelyben emberi maradványokat, csontokat, és ha igen, kinek az engedélyével és közreműködésében. Ha választ kapnak, azt átadják a vizsgálatot lefolytató hatóságoknak.