Egyre tikkasztóbb lesz a hőség

Az ország nagy részére piros riasztást is kiadtak péntekre, ugyanakkor csütörtök estétől már heves zivatarokkal, felhőszakadással is számolni kell.

Ragyogó napsütést és harminc fok körüli hőmérsékletet ígér csütörtökre a Köpönyeg.hu előrejelzése. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor késő estétől már viharokra figyelmeztet, péntekre az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki hőség, heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Ebből a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki Csongrád, Bács-Kiskun, Pest és a tőlük nyugatabbra fekvő megyékre – itt tartósan 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet.

Szombaton már tikkasztóvá válik a hőség, 33-38 fok is lehet. Vasárnap délelőtt még ugyancsak napsütésre készülhetünk, délután viszont már sűrűsödnek a gomolyfelhők, északon és nyugaton zápor, zivatar várható. Délkeleten viszont negyven fokig is felkúszhat a hőmérséklet.

Hétfőn jöhet némi enyhülés – felhős, záporos lesz a reggel, de délutánra már kisüt a nap. A hőmérséklet ugyanakkor 30-32 fokig emelkedhet.

Címkék: időjárás