Nem kíméli Terézváros az idős, de büdös lakású bérlőjét

Egy idős lakó él az Izabella utcában, aki nem tudja levinni sétáltatni a kutyáját. Ordas bűz van emiatt, a lakóknak elegük van, az önkormányzat pedig kemény hangú közleményt adott ki a bérlő ellen.
Kapcsolódó cikkek

Szörnyű körülmények között él egy idős, rokkant bérlő Terézvárosban, egy Izabella utcai lakásban. Egyfelől sokan védik a  beteg embert a kilakoltatástól, másfelől – ahogy közleményében a VI. kerület önkormányzata írja – a lakók ki vannak már a lakásából áradó orrfacsaró bűztől.

Ugyanis a beteg lakónak van egy kutyája, amit állapota miatt nem tud sétáltatni, ezért az eb a házban végzi el a dolgát, ettől van az iszonyatos szag. Emiatt már több bejelentést tettek a lakók szóban és írásban. A kerület közleménye szerint a családsegítő szolgálat többször segített már a bérlőnek, élelmiszercsomagot adott, segített a felhalmozódott rezsitartozását kiegyenlíteni, kitakaríttatta többször a lakást és a gondozási központ munkatársa is felkínálta a segítségét, amit a bérlő rendre elutasított.

A közlemény aggresszívnek is nevezi a lakót, akit szerintük el kéne helyezni egy intézményben. Szerintük “a rossz egészségi állapot sem ad felhatalmazást arra, hogy életvitelével bárki tönkre tegye egy egész lakóközösség életét”. Azt írják, ha valaki képtelen a saját magáról való gondoskodásra, azt be kell látnia, és be kell vonulnia egy szakintézménybe. Ha ezt nem látja be, akkor szerintük olyan bérlakást kell keresnie, ahol nem zavar másokat.