Indoklás nélkül, 20 év után engedik szélnek az algyői iskolaigazgatót

Indoklás nélkül utasította el az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetőjének újabb igazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - írta meg a Délmagyar.

Az összes véleménynyilvánításra jogosult szervezet egyhangú támogatása ellenére nem kapott újabb öt évre szóló igazgatói megbízást a Fehér Ignác Általános Iskola vezetője – számol be a Délmagyar. Iván Zsuzsanna 20 évig vezette az intézményt.

Információik szerint az iskola szülői szervezete egyhangúlag támogatta az igazgatónőt, a 33 fős tantestületből Iván Zsuzsanna pályázatának 30-an szavaztak bizalmat. Mellette tette le a voksát a diákönkormányzat és az iskolaszék is.

A korábbi mandátumát töltő igazgatónőé mellett még egy munka érkezett be az Emmi vezetői posztra kiírt pályázatára: Gondáné Pál Ildikóé, aki nem tagja az iskola tanári karának. A cikk szerint Gondáné pályázatát el sem kellett volna fogadni, hiszen nincsen közoktatási vezetői szakvizsgája az új jelöltnek. Ő is megszólalt: mint elmondta, pedagógusdiplomája van, jelenleg is képzi magát, a közoktatási szakvizsga hiánya nem kizáró ok.

A portál úgy tudja, az algyői szülők attól tartanak, hogy az egyház akarja rátenni a kezét az intézményre. Erről már korábban is volt szó, szavaztak is róla: a szülők kétharmada elutasította a felvetést. A pletykák szerint az Emmi arra játszik, hogy Gondáné az újabb nyilvános pályázat kiírásáig megszerzi a szükséges képesítést, így gond nélkül kinevezhetik igazgatónak. Az új jelölt a feltételezést politikai cirkusznak titulálta, a régi igazgatónő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.