Lecserélték az államtitkárok autóit – 431 millióért

"Nincs bőrülés, ellentétben az előző autókkal, de van navigációs rendszer és hátsó légzsák" - ecsetelte egyikük a Blikknek.

Mintegy kéttucatnyi államtitkár kapott vadiúj autót, miközben eddig alig négyéves hasonló járgányokkal furikáztak – írja a Blikk.

A kormány összesen 42 kocsit szerzett be még májusban: 26 Skoda Superbet, 8 Octaviát – ezt helyettes államtitkárok kapták – és 8 VW Multivant összesen 431 millió forintért a Porsche Hungariától.

A lapnak nyilatkozott egy államtitkár is, aki szerint “most sokkal átgondoltabb volt a beszerzés, mint négy éve. Nincs bőrülés, ellentétben az előző autókkal, de van navigációs rendszer és hátsó légzsák, amely az általában hátul utazó állami vezetőknél fontos lehet”.

A KKEF azzal indokolta a Blikknek a beszerzést, hogy a gépjárműflottából a legrégebbi több mint száz autónak tíz év az átlagéletkora, s átlag közel 300 ezer kilométert futott. A beszerzés ezek cseréjére adott lehetőséget. De ez utóbbi kiöregedett kocsikat nem az államtitkárok, hanem főleg helyetteseik, illetve a miniszteri biztosok használták.

Címkék: skodaállamtitkár