“Fekete majmok” – Debrecenben tüntetett a Jobbik a menekültek ellen

A Jobbik tartott demonstrációt a debreceni menekülttábor közelében vasárnap este. A tüntetésen pár százan jelentek meg. 

A demonstráción beszédet mondott Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője. Kulcsár közölte, ők nem a menekültek ellen vannak, mert állításuk szerint a táborban lakóknak mintegy 1 százaléka menekült, a többi bent lakó illegális bevándorló, aki nem rendelkezik hivatalos papírokkal.

Hétfőn a migránsok egy csoportja kijött a táborból és botokkal, kövekkel felfegyverkezve autókat dobált meg. Őket Kulcsár közönséges bűnözőknek nevezte, akiket azonnal ki kellett volna utasítani az országból – tudósított a dehir.hu.

A 4024.hu tudósítása szerint a tüntetésen olyan kiálltások is elhangzottak, minthogy

“Fekete majmok”

Erre a tudósítás szerint közvetlenül a Himnusz után került sor. 

 Fotó: MTI

A demonstráción elhangzott, hogy a jelenlegi menekültüggyel kapcsolatban a Jobbik azt javasolja, hogy azonnal állítsanak fel határőrséget, mert hiába van kerítés a határ mentén, ha nincs aki őrizze azt. A párt szerint a magyar katonákat nem az Iszlám Állam ellen kellene vezényelni, hanem inkább a határvédelemben használják őket.

A párt javaslatai között szerepel az is, hogy az embercsempészek sokkal súlyosabb büntetést kapjanak, azokat pedig, akik papír nélkül érkeznek az országba, azonnal fordítsák vissza oda, ahonnan jöttek.