Bukott perekre szórja a közpénzt a közmédia

Egy rakat pert indítottak Nagy Navarro Balázs ellen, na meg ő is ellenük, de egyelőre Nagy vezet 7:0-ra. A hét bukott per sokba került a közmédiának, vagyis az adófizetőknek.

Nagy Navarro Balázsnak és az MTVA-nak jó pár peres ügye volt eddig, szám szerint hét, de a Hvg.hu cikke szerint mind a hetet elvesztették. Az igazán súlyos a történetben az, hogy mennyit költöttek el ügyvédi költségekre. A perek eddig közel 7,1 millió forintba (+áfa) kerültek.

Két ügyvédi iroda képviselte az MTVA-t: a Gellér és Bárányos 20 ezer forintos, Trim Gábor pedig 30 ezer forintos (+áfa) órabérben védte a közmédia renoméját. Az MTVA által indított perekben 4,48 millió, a Nagy Navarro által indított perekben pedig 2,615 millió forint ügyvédi költség merült fel. Illeték legalább nem merült fel, mert az MTVA teljes személyes illetékmentességben részesül.

Az MTVA korábban kisatírozta egy hírösszeállításból Lomnici Zoltán volt főbírót, ezután kezdett Nagy Navarro és pár társa éhségsztrájkba a közmédia székházánál. Nagyék azt akarták elérni, hogy a hírműsorokért felelősöket távolítsa el az MTVA, például Élő Gábort, az MTI Hírcentrum akkori vezetőjét.

Böröcz István akkort MTVA-elnök nem tett semmit, ellenben több pert indított Navarróék ellen, és vice versa. A fent elített költségek Nagy Navarro szerint nem véglegesek, egyes perekben milliós kártérítéseket is fizethet az MTVA, ha veszít.