Buszmentesítik a pesti belvárost

A belvárosi trolibohózatnak is vége a BKK és az V. kerület megállapodásának hála, de a turistabuszoktól is elbúcsúzhatnak.

Csökkentik a buszforgalmat és javítják a trolibuszok közlekedését a főváros V. kerületében – olvasható a BKK és a belvárosi önkormányzat közös közleményében. A Belváros-Lipótvárost terhelő buszközlekedés csökkentéséért megállapodás is született a BKK és az önkormányzat között.

Rögzítették, hogy megépül a Báthory utcában és a Kozma Ferenc utcában a 70-es és 78-as troli közlekedéséhez szükséges elektromos alépítmény. Így júliusban megszűnik a Kozma Ferenc utcai tolatásos fordítási rend – tették hozzá.

Emellett az V. kerület és a BKK áprilisban közösen létesített megállóhelyet a városnéző és turistabuszok számára az id. Antall József rakparton. Ennek köszönhetően július 1-től – a reggel 7 és 9 óra közötti időszakot leszámítva – buszbehajtási tilalom lép életbe Lipótvárosban, a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila utca-Széchenyi István tér-id. Antall József rakpart által határolt területen – írták.

A tilalom nem érinti a tömegközlekedés járműveit, a területen belül található szállodákhoz, intézményekhez érkező buszoknak pedig behajtási engedélyt adnak ki.